

## Commission on Improving the Status of Children in Indiana Strategic Planning Retreat

Indiana Government Center South / 402 W. Washington Street, Conference Room A

## A G E N D A September 21, 2016 9:00 am – 2:00 pm

Time	Agenda Item	Presenter / Facilitator
<b>I.</b> 9:00 am – 9:10 am 10 min	Welcome & Introductions	Chief Justice Rush
<b>II.</b> 9:10 am – 9:30 am 20 min	Brief Recap of August Strategic Planning Work Session & Planning Session Overview	Clarus Group
<b>III.</b> 9:30 am – 9:40 am <i>10 min</i>	Instructions & Convene to Small Groups	Clarus Group
IV. 9:40 am – 11:40 am 120 min	Small Groups: Commission Operational Priorities - 3 groups - See attached Commission Priorities for instructions	Facilitators: Kay Kornmeier, Clarus Group Kristie McCullough, Clarus Group Holly Merz, Casey Family Programs
<b>V.</b> 11:40 am – 11:55 am 15 min	BREAK & RETURN TO CONFERENCE ROOM A & PICK-UP LUNCH ON WAY IN	
VI. 11:55 am – 12:40 pm 45 min 3 reports x 15 min per	WORKING LUNCH: Small Group Reports	Facilitators
<b>VI.</b> 12:40 pm – 1:50 pm 80 min	Strategic Priorities - Finalize Strategic Goal for each Strategic Priority - Prioritize Objectives for each Strategic Priority - Revise wording of prioritized Objectives as needed	Clarus Group
<b>VIII.</b> 1:50 pm – 2:00 pm <i>10 min</i>	Conclusion & Next Steps Strategic Plan Finalization and Implementation Timeline  - Finalization of Strategic Plan: November, 2016  - Re-launch Task Forces in alignment with Strategic Plan: January, 2017  - Task Force Sub-Committees to develop Tactics: 1st quarter, 2017  - Strategic Plan Implementation: 2017-2019	Clarus Group